OI6S

OI6S on Sissiradistikillan radioamatööriaseman kutsumerkki. Kutsumerkki on maailmanlaajuisesti aseman yksilöivä tunniste, ja alun OI kertoo, että kyseessä on suomalainen sotilasradioamatööriasema. Lentokoneiden maatunnukset ovat sukua radioamatööritunnuksille.

Radioamatööritoiminta tukee killan toiminta-ajatusta, sillä sen oleellinen osa on viestintä radiokalustolla. Osa killan jäsenistä onkin myös radioamatöörejä.

Aseman sijainti ja aktiivisuus vaihtelevat. Yhteys killan aseman kanssa on kelvollinen OI-awardin (ks. alla) hakemista varten. Killan jäsenet voivat halutessaan pyytää tunnusta käyttöönsä kysymällä osoitteesta if.darisnull@s6io.

Aseman tiedot: hamqth.comqrz.com

Sissiradistikilta on Suomen Radioamatööriliiton jäsen. Katso myös muut liiton sotilasradioamatöörijäsenkerhot.

(For information in English, see the English briefing page. For the ham radio award, see the separate page for information on the OI award.)

OI-awardi

Pidetyistä yhteyksistä OI-asemien kanssa voidaan myöntää OI-työskentelytodiste eli awardi. Kotimaassa sijaitsevilta asemilta OI-awardin myöntämiseen vaaditaan kymmenen yhteyttä eri OI-asemien kanssa, ulkomaisilta viisi.

Awardin säännöt ja ohjeet: [1][2]

OI-lista

OI-lista on nimensä mukaisesti suomalaisia sotilasradioamatööriaktiiveja ja sidosryhmiä tavoittava lista. Listalle voivat liittyä kaikki OI-toiminnasta kiinnostuneet ja siitä tiedotuksia haluavat: groups.io/g/oi-lista.